strategie

bim-modelling

POUMA BIMfactory heeft bijna 20 jaar ervaring in 3D-modelling. Als early-users van de software Tekla Structures zitten we met onze technische know-how van dit pakket op wereldniveau. Als winnaar van de Tekla Global BIM Awards 2012 staan we binnen en buiten Europa gekend als reference user van Tekla Structures. POUMA BIMfactory werkt echter onafhankelijk van alle software-organisaties en combineert de sterktes van verschillende software-systemen tot een integraal BIM-model dat we voor elk project op maat maken. We hebben onze expertise dan ook uitgebreid naar andere paketten zoals Rhino, Grashopper, Relatics en Microstation.

3D- en BIM-modelling behoort nu tot onze core-business met referenties voor de meest uiteenlopende structuren in staal, beton, hout of aluminium. Door een sterke focus op ICT en programmeren beschikken wij over tools die ons toelaten om complexe geometrie├źn te parametriseren en 3D-objecten te genereren. Deze activiteiten dienen dus niet langer handmatig te gebeuren. We hebben bovendien uitgebreide ervaring in het effici├źnt uitwisselen van modellen tussen verschillende software-pakketten (omzettingen Tekla/Rhino/REVIT/STEP/IFC...). Ons team van professionele experten bouwt 3D-modellen voor ontwerpers van in de schetsontwerp- tot in de uitvoeringsfase en kan referenties voorleggen van Total BIM-modellen voor DBFM-infrastructuurprojecten waarin landschap, water, wegen en kunstwerken op integrale wijze op elkaar afgestemd worden.

In samenwerking met onze partner Construsoft ontwikkelde POUMA BIMfactory een tool die het Tekla-model koppelt aan een relationele database in Relatics. Hierdoor breiden de toepassingsmogelijkheden van onze 3D-modellen uit naar 4D-, 5D- en integrale BIM-modellen die in verschillende bouwfasen van schetsontwerp tot facility management kunnen ingezet worden.

◄ strategie